vineri, 3 iunie 2016

Circuit SUA & Canada 2016

Cu siguranta nu am suficient timp si inspiratie ca sa pot povesti cu lux de amanunte vacanta in Statele Unite. Am petrecut 12 zile pe coasta de est in SUA unde am vizitat cele 4 mari orase, Miami, Washington, New York si Philadelphia. Pentru acest pachet am apelat la agentia de turism Holiday Dreams din Bucuresti, care mi-au propus un pret foarte bun, asa ca am acceptat imediat. Am avut avion din capitala la New York, cu escala la Londra, regulile au fost destul de stricte, insa dupa ce am pierdut cateva ore prin aeroport, m-am trezit intr-un final pe taramul american.
Sunt foarte multe de spus despre fiecare oras in parte si atractiile lor, insa cine merge in Statele Unite trebuie sa se astepte la muzee si obiective turistice foarte aglomerate, in special pe perioada verii. Eu am mers in luna aprilie si am observat ca aproape la fiecare intrare trebuia sa astept circa 10 minute si este pacat pentru ca ai impresia ca pierzi timpul. Imediat cand am iesit din aeroport am ramas uimit de vremea lor, care era calda, dar foarte umeda si iti dadea un sentiment de disconfort.

Am stat la mai multe hoteluri din fiecare cele 4 orase, unde m-am simtit bine, am fost tratat corespunzator si erau bine plasate, asa ca nu aveam foarte mult de mers pana la obiectivele pe care voiam sa le vizitez. De exemplu in Miami nu sunt foarte multe atractii, insa am vrut sa merg neaparat pentru ca este o strada faimoasa, care apare in multe filme si era o ocazie ce nu trebuia ratata. Cultura americana este foarte diferita de cea europeana, preturile sunt asemanatoare, destul de accesibile, insa este ciudat ca au preturile afisate, iar la acestea se adauga ulterior TVA-ul. Pe parcursul concediului a fost superb, nu am nimic de reprosat si recomand oricui un sejur in SUA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu